Gonxhe Agnes Bojaxhiu - Nëna Terezë

Datlindja: 27 Gusht, 1910
Vdekshmëria: 5 Shtator, 1997
Gjinia: Famër
Punët e rëndësishme: Shërbeu për popullin, dhe fitoi Çmimin Nobël
Vendlindja: Shkup
Vendvdekja: Kalkuta, Indi